SportKarlsson

2015-09-29
20:30:20

TV-klipp som jag skrattar gott åt

Jag har roat mig med att googla fram några klassiska TV-klipp som jag skrattar gott åt varje gång jag ser dem.  Håll till godo:).
 
Foppa är förbannad på domaren Börje Johansson
SM-final i hockey 1994 mot Malmö och Peter "Foppa" Forsbergs Modo har precis förlorat den sista matchen i finalserien. Foppas vinnarskalle lyser igenom när han blir intervjuad av Albert Svanberg.
 
Zlatan tröttnar på Jihdes klyschiga frågor
En ung Peter Jihde intervjuar en ännu yngre Zlatan efter en landskamp där Sveriges offensiva spel inte är i paritet med vad Zlatan är van vid från Champions League. Mot slutet tröttnar han på Jihdes frågor och levererar en riktig klassiker. Som en parentes kan väl nämnas att jag någon gång skall försöka skriva ett blogginlägg om sportjournalistfrågor.
 
Per Ledin hånar tjockisen Tommy Salo
SM-final 2006 mellan Per Ledins Färjestad och Tommy Salos Frölunda. Ledin som har ett grundmurat rykte som "hockeybuse" är sur för att målvakten Salo har varit dum mot honom och kallar därför honom för tjockis. Ganska kul bara det men sedan får han till ett uttalande som väl visar varför det blev hockey och inte raketforskning.
 
Bjørge Lillelien goes bananas
Norge besegrar England med 2-1 på Wembley i en VM-kvalmatch. Britterna skall ju normalt vinna alla dar i veckan men detta är inte en normal dag. Den legendariske norske kommentatorn Bjørge Lillelien blir på grund av detta onormalt glad, vilket får mig att dra på smilbanden. Dessutom är det ju alltid lite kul att höra norrmän tala engelska.
 
John McEnroe röjer i Kungliga Tennishallen
McEnroe är inte överens med den stackars svenske domaren i Stockholm Open 1984, långt före HawkEye var uppfunnet. Jag kommer ihåg detta väl eftersom jag såg matchen på TV och man undrade verkligen vad amerikanen höll på med.