SportKarlsson

2015-10-31
20:40:00

Nevza Beach

Fredag till söndag pågår en internationell beachtävling i Göteborg Beach Center, där sexton herrlag och femton damlag från Sverige, Norge, Danmark, Finland och England deltar.
Om man skall plocka ut någon enskild svensk herrspelare i startfältet får det bli Linus Tholse, som numera satsar på beach i första hand, efter att ha spelat som proffs i Italien och Belgien, spelat i det svenska landslaget och vunnit SM-guld med Falkenberg. Linus spelade med en ny partner, Alexander Herrmann och de lyckades inte ta sig vidare till slutomgångarna.
På damsidan har vi Karin Lundqvist som har spelat beach på den brasilianska proffstouren under flera år. Hon gör ju en satsning mot OS i Rio tillsammans med Nina Grawender, men tyvärr dras Nina med en efterhängsen skada så i Göteborg spelar Karin tillsammans Anne-Lie Rininsland. Karin och Anne-Lie spelade mycket stabilt under lördagen och är vidare till söndagens semifinaler. Där har de chans att ta revansch mot svenskorna Nilsson/Yoken som de förlorade mot under fredagen.
Här kommer en liten film från lördagens spel.